HemOm SEOGIRLS

SEOGIRLS

Nätverket för kvinnor som jobbar inom SEO

Det fanns ett behov av en plattform för bara kvinnor i SEO-branschen. Vi drog igång SEOGIRLS. Vi träffas regelbundet för att skapa en plattform där vi kan dela med oss av kunskap, ställa frågor och framförallt ha skoj ihop! Det finns också en Slack-kanal och en Linkedin-grupp där man kan diskutera saker och dela kunskap mellan träffarna.

Nätverket drivs ideellt av Ulrika Viberg Gabriella Gall och helt företags- och byrå-oberoende.

Varför drog vi igång SEOGIRLS?

SEO-branschen är idag väldigt mansdominerad och inte så präglat av mångfald som man kunde önska. Det vill vi så klart ändra på!

Alla mår bättre av en balanserad, välmående och inkluderande bransch!

Syftet med att ha ett nätverk för bara kvinnor inom SEO är främst för att lära känna varandra, skapa kontakter och känna oss mindre ensamma i våra positioner. Men också för att utveckla oss och dela med oss av kunskap i gruppen.

Vår historia är kort men viktig

SEOGIRLS historia börjar vid en konferens i London, där grundarna Ulrika Viberg, Anna Råström och Gabriella Gall träffades vid lunchpausen. Efter en diskussion kring vilka kvinnor som jobbar med SEO och inte i Sverige, bestämdes det att ett nätverk skulle skapas och mingel skulle hostas hos Pixel och Unikorn.

Vid första minglet kom det ca 24 branschkvinnor. Vid andra minglet hade det redan blivit en grej och vid det tredje satte vi ramarna för presentationer och kunskapsutbyte, samt att andra företag skulle bjudas in att hosta SEOGIRLS-event.

Kom och mingla!

En gång i månaden träffas vi på ett SEOGIRLS-mingel för att umgås, nätverka och dela med oss av våra kunskaper. Det brukar vara minst ett föredrag om en specifik del av SEO på varje träff. Vill du dela med dig av dina kunskaper eller testa ett framförande inför en trevlig publik, hör av dig!

SEOGIRLS hos Valtech

Om du är en SEOtjej och vill gå med i SEOGIRLS, gå med i vår LinkedIn-grupp och Slack-kanal! Där annonserar vi nästa event. Eventen kommer också annonseras här på sajten i förväg och du kan signa upp dig på vårt mejlutskick så får du ett mejl nästa gång biljetterna släpps.

Men passa på! Biljetterna brukar gå på bara några timmar.

Vill ditt företag hosta ett event?

//
Huvudsponsorer
  • Kumpan
  • Pixel
  • Unikorn
Eventsponsorer
  • 56K Digtital
  • Bluebird Media
  • Curamando
  • Raw Digital
  • Valtech
  • iProspect