HemEventsSEOGIRLS å...

SEOGIRLS årets SEO-initiativ 2019

Det förra året är till ända och ett nytt decennium börjar. Då är det på sin plats att de ledande SEO-byråerna summerar året som har gått och gör en lista på saker som kommer att spela roll i det nya SEO-året.

7jan

Björn Bydén, Head of SEO på Pineberry gjorde just en sådan summering i sin artikel SEO-året 2019, där han även utnämner SEOGIRLS till årets SEO-initiativ! Det tackar vi för 🙂

Som en av initiativtagarna och medgrundare till SEOGIRLS kan jag nog säga att jag inte i min vildaste fantasi kunde ana vad SEOGIRLS skulle komma att bli och betyda för oss kvinnor i SEO-branschen!

I april var jag och Anna Råström på Ungagged London och träffade på Gabriella Gall under lunchen. Vi pratade om att vi inte visste om så många andra tjejer som jobbar med SEO. Mellan oss kunde vi komma på 10-15 namn. Naturligtvis måste det finnas många fler! Men hur träffar man dem och hur kommer vi i kontakt med dem? “De hörs väl inte i bruset av alla SEO-gubbar” sa jag lite sådär skämtsamt men med en ton av sanning bakom. För så känner jag ofta, att man hela tiden måste framhäva sig så himla mycket för att “vara bra på SEO”.

Vi kom fram till att vi skulle bjuda in de tjejer vi kände till ett mingel. Jag och Anna hade redan ordnat ett gäng mingel och tyckte att det var ingen större grej att fixa ett till, med ett bra tema dessutom. Gabriella anordnade redan Svenska SEO-priset och var helt enig om att det var bara att göra, inte tänka så mycket. Fyra veckor senare höll vi vårt första SEOGIRLS hos Pixel och jag och Anna fixade lite dryck och plock. Oj! Vilken respons det blev! OJ! vad det här nätverket behövdes! Och Oj! vilka fina ord vi fått höra sedan dess!

De fina orden kommer inte bara från alla grymma kvinnor som kommer varje gång vi har SEOGIRLS (tack alla för era fina ord! <3). De kommer även från SEO-gubbarna som även de tyckt att det saknats något för oss kvinnor i branschen. De vill nämligen att vi ska bli fler och få ta större plats. De vill också ha en större mångfald av grymma personer som är sjukt duktiga på SEO, då det oftare betyder bättre kvalitet och fler tankar och idéer.

En idé på stående fot som inte var helt igenomtänkt, blev det största jag har gjort på väldigt länge!

Tack för att ni är SEOGIRLS tillsammans med oss!

Vill ditt företag hosta ett event?

//
Huvudsponsorer
  • Kumpan
  • Pixel
  • Unikorn
Eventsponsorer
  • 56K Digtital
  • Bluebird Media
  • Curamando
  • Raw Digital
  • Valtech
  • iProspect